Bridges Trio i Chris Cheek presenten l’Estival de Jazz d’Igualada

Bridges Trio & Chris Ckeek - Hot Blues  (8)

Amb el concert que dissabte 4 de maig van oferir els Bridges Trio i el saxofonista nord-americà Chris Cheek al bar Hot Blues, l’associació “Tocats de Jazz” va encetar i presentar l’“Estival de Jazz d’Igualada” que es celebrarà a finals de juny a la ciutat.

Els vallesans Bridges Trio són una formació amb un estil pausat a cavall del jazz contemporani i de l’indie-pop trist, o slowcore, en el que donen més importància al resultat final del conjunt que no pas a la demostració de virtuosismes tècnics, dels quals no en són exempts. I, de la mateixa manera que en els seu treball anterior “Mans” (Quadrant, 2011) van comptar amb la participació del guitarrista David Soler, aquest mes de maig entren a l’estudi per gravar un nou treball amb el prestigiós músic americà Chris Cheek. un dels millors saxofonistes de jazz de la generació que va arribar al New York dels anys 90. El repertori que varen interpretar dissabte al Hot Blues serà el material que enregistraran la setmana següent en les sessions de gravació i treball als Pirineus catalans.

La proposta agosarada de col·laboració que el trio català va llançar a Chris Cheek va ser recollida de forma afirmativa per el saxofonista americà, que, tal i com es va poder escoltar al concert, no només posa les notes de les tranquil·les i boniques melodies compostes pels catalans sinó que s’integra a la perfecció a les sinergies musicals del jazz fresc i jove que proposen. Cheek es dedica a l’encomiable tasca de potenciar les melodies de marcades línies clares i respectar els arranjaments delicats i minimalistes del grup com si fos un membre més de la formació amb anys de treball conjunt, i no pas a l’estil del guest star que només participa per brillar durant les seves intervencions.

Un concert per assaborir amb calma que, segurament, va decepcionar als que buscaven una vetllada nocturna amb altes dosis de groove poc temperamental però que no va impedir que el local presentés una bona entrada per ser un dissabte al vespre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s