L’estival de Jazz es presenta al ritme enèrgic del Hard-bop de Cedar Walton

Imatge

La segona edició de l’estival de Jazz d’Igualada es va presentar aquest dimecres a l’Acústic (Taverna de l’Ateneu Igualadí) amb un concert de la formació liderada per el jove contrabaixista de Terrassa Xavi Castillo Quartet. Acompanyat per Lucas Martínez (saxòfon) i els músics formats al Conservatori d’Igualada Ildefons Alonso (bateria) i Josep Esquirol (piano), van fer una homenatge al pianista de jazz Cedar Walton. Membre de la Banda d’Art Blakey & The Jazz Messengers, Walton està considerat un dels pianistes més importants del Hard-Bop americà.

El repertori que va oferir el quartet català es va centrar en els tres discs que Cedar Walton va gravar en directe l’any 1977: “First Set”, “Second Set” and “Third Set” al reconegut Club Montmarte de Copenhagen repassant els seus principals èxits, entre els que cal destacar “Bolivia” o “Holy Land”, ja consolidats com estàndards del jazz. Ja des de les primeres notes del concert, el grup va ser rigorós en les característiques del hard-bop, amb walkings trepidants al contrabaix, ritmes swingats accentuant els contratemps a la bateria, voicings al piano i frases llarguíssimes del saxòfon tenor als solos, on aclaparava l’atenció del públic i conduïa al grup fins als moments de màxima energia.

Però el concert no només va ser una lliçó d’interpretació de hard-bop per part del Xavi Castillo Quartet sinó que va permetre als assistents descobrir l’univers personal de Cedar Walton, un pianista versàtil amb un gust melòdic molt convincent que es va poder escoltar en temes com “Holy Land”, on una melodia aparentment senzilla i uns arpegis al piano per trencar la rutina rítmica del hard-bop construeixen una composició molt original que demostra perquè les composicions de Cedar Walton estan a l’Olimp del jazz, sent considerades estàndards i interpretades per molts intèrprets de renom. Un tast de hard-bop, un tast de música, que tindrà continuïtat al mes de juny durant els dies de l’Estival de Jazz.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s