2 Princeses Barbudes presenta el seu nou espectacle a la Fira Mediterrània

2pb_EBN_foto3El passat dijous, i dins el marc de la Fira Mediterrània de Manresa, la companyia igualadina “2 princeses barbudes” va presentar “Enciclopèdia baixeta de la nit” el seu nou espectacle musical per a tota la família amb tocs de clown, teatre d’objectes i poesia visual, en el que interpreten les cançons que conformen el disc homònim que varen presentar la tardor de l’any passat.

Després de l’èxit del seu primer disc i de l’espectacle “Cançons i Rimetes” -estrenat a la Mostra d’Igualada l’any 2012- que els ha fet voltar per tot el territori català i en el que van revisar cançons tradicionals catalanes recollides per Joan Amades, “Enciclopèdia baixeta de la nit” és un disc amb cançons sobre la nit i tot el què l’envolta. Segueixen amb els instruments de joguina i l’estètica minimalista, però aquest cop lletres i músiques són de creació pròpia, han editat una versió en català i una altra en euskera i amplien les sonoritats i enriqueixen els arranjaments amb nous instruments i ritmes moderns, antics, tropicals i de l’est.

Les cançons del disc i de l’espectacle parlen de les bèsties nocturnes, de les lliçons d’astronomia del Professor Alexandre Bonanit, dels itineraris dels angelets i els ratolins que s’emporten les dents, de la senyoreta Son i dels estris imprescindibles per passar una bona nit. I porten dalt de l’escenari somnis, tauletes de nit, endevinalles, llumets, observacions telescòpiques, sabatilles, got d’aigua i fins i tot una fanfàrria romanesa.

2 Princeses barbudes són Marc Marcé i Helena Casas (Pomada, Conxita, Angelina i els Moderns) fent música baixeta per a gent baixeta. Baixeta perquè es fa amb instruments petits, sense piles i que no sonen fort. Baixeta perquè és senzilla i minimalista. Baixeta perquè és artesanal i de producció numerada. Els acompanya en l’espectacle el poli-instrumentista Ildefons Alonso assumint el rol de Gripau Barbamec i Jordi Rotés de tècnic de so. La direcció artística de l’espectacle va a càrrec d’Ingrid Domingo i Jordi Farrés.

Tot i que la presentació de l’espectacle a la Fira Mediterrània només es va obrir a grups escolars i programadors, “Enciclopèdia Baixeta de la nit” es podrà veure a Igualada els dies 2 i 3 de gener al Teatre de l’Aurora, del qual ja es poden adquirir les entrades on-line a la seva pàgina web: http://www.teatreaurora.cat/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s